KOOWHEEL Електрични longboard одржување и управување,

Cool Божиќ подароци со скејтборд

ЧИСТЕЊЕ

 • Секогаш во близина на порта за напојување пред чистење.
 • Секогаш исклучувајте KOOWHEEL Електрични longboard од полначот пред да го чистите.
 • Не користете разредувачи или други раствори за чистење, бидејќи тие може да го оштетат површини.
 • Употребете влажна крпа за чистење на пластични делови.
 • Не мие KOOWHEEL longboard со вода.
 • За да го отстраните нечистотијата од кал или под возилото со пластична четка.

 

БАТЕРИЈА

 • Исклучете KOOWHEEL longboard пред да се полни. Поврзете го приклучокот на енергија со помош на испорачаниот кабел и полнач.
  • LED полначот покажува нивото на батеријата / трошоци.
  • Кога батеријата е целосно наполнета, сијаличката свети зелено, па исклучете KOOWHEEL longboard од полначот.
  • Полнење предолго (> 4 часа) може да ја оштети батеријата, намалување на времетраењето.
   • Да ги прошират живот, продавница KOOWHEEL longboard на батеријата кога е целосно наполнета.
   • Чувајте го на темно место на температура од 5-25 ° C.
   • Ако не е користена за долг период на време, Полнење на батеријата еднаш месечно.
   • Траење на батеријата зависи од различни фактори, како што се времето, складирање и употреба.
   • Не користете ја батеријата во следниве случаи: абнормални мирис и / или прекумерна топлина. Течност протекување.
   • Не допирајте секоја супстанција протекување од батеријата.
   • Не дозволувајте деца или животни да се допре на батеријата.
   • KOOWHEEL longboard не може да се користи кога се полни.
   • Батерии содржат опасни супстанции. Не ја отворите батеријата и не внесете ништо во него.
   • користат само обезбедени полнач на батерии.
   • Ако над-обвинети, литиумските батерии може да експлодираат.
   • Не фрли во оган.

Време на мислењето: Декември-27-2017