Koowheel Електричен скејтборд Кратко упатство за почеток

01

    Совети далечински светлата :

1.Charge индикатор ќе биде кога полнење
2.Battery светлина и насока индикатор на значи дека е поврзан
3.BLUE значи дека батеријата е висока RED значи слаба батерија
индикатор 4.Direction претвори црвено кога обратен

1471398953

    Подготви се

1. Инсталирајте ја батеријата правилно, и пресврт завртки
2.Turn на далечинскиот првиот и потоа вклучете го на табла да се поврзете.
3. Притиснете Напред за забрзување, се повлечат за сопирање.
4. скејтборд индикатори батерија, 4 светла на средства 100%,
3. светлини на средствата 75%, 2 светла значи 50%, 1 светло значи дека 20% лево.

1471399157

    став

Вашиот Koowheel одбор има многу моќ. Следете ги овие совети за да се обезбеди безбедно јава искуство:

  1. Поместете го копчето во мали чекори.
  2. Чувајте широк став на табла,
  3. Задржи низок центар на гравитација.
  4. Потпреме напред при забрзување.
  5. Посно наназад кога се сопира.

    совети

  • Секогаш носат шлем.
  • Најди отворен, рамна површина со чиста
  • Тротоарот за вашиот прв возење.
  • Прочитајте ги предупредувањата на скејтборд и на почетокот од овој прирачник.
  • Друга заштитна опрема е високо препорачливо.

    1471399386

Полнење на Одборот и промени БАТЕРИЈА
светлината на полначот ќе биде црвено кога се полни, да се претвори зелени по целосно наполнета. Сменете ја батеријата ако нареди дополнителни еден.
Секогаш се сеќавам да ги заостри завртки.
Забелешка: Ако акумулаторот поставена долго време, треба да биде целосно наполнета, а потоа се обновуваат еднаш месечно.

1471399479

секојдневно одржување

1. Проверете ја состојбата на тркала за да бидете сигурни дека тоа се врти слободно пред секое возење Проверете на камиони и тркала за да бидете сигурни дека сите компоненти се цврсто затегнати.

Не се прошетаат на табла ако слушнат било какви абнормални бучава од тркалата или моторни лежишта

2. Секогаш чувајте вашиот форум во суви и проветрени локации.

Чувајте го подалеку од влага прилики да се избегне оштетување на PCB плочи и батеријата.

3. Користете само Koowheel полнач. Други несертифицирани полначи може да предизвика безбедносни прашања.

Батеријата треба да секогаш имајте на места каде температурата под 60Celsius степени.
Полнење на батеријата на секои 2-3 месеци, кога не се користи за долго време за да се избегне трајно оштетување.

Целосно полнење на батеријата за употреба за прв пат.

Задржи на животната средина полнење суви и чисти, бидете сигурни дека на полнење порта е сува пред секое полнење.

Никогаш не го оставајте одбор без надзор додека се полни
    Вниманието

1. Користете само оригинални делови за одборот да се избегнат проблемите на безбедноста.
2. да се запознаат со условите на сопирачките и бидете сигурни дека тоа со одлични перформанси на сопирање.
3. Масло за лежишта редовно
4. Почетниците треба да се прошетаат на табла со претпазливост кај мазна површина патот.
5. Избегнувајте влажни и над-трнлив пат.

    листа за пакување

Електричен скејтборд * 1 * 1 Батерија
Упатство за употреба * 1 * 1 полнач
AC кабелот за напојување * 1

  ОГРАНИЧЕНА ГАРАНЦИЈА :

Koowheel одбор се покриени со гаранција од една година производителот во САД, две години гаранција на производителот во Европа, која опфаќа дефекти во изработката и материјалот. Ова не ги покрива штетите предизвикани од злоупотреба, злоупотреба, небрежност, несреќа, или велосипед во вода. гаранција на батеријата е шест месеци.

ЗА СИТЕ ВРАТИ И ГАРАНЦИЈА ПРЕВОЗОТ :

Ве молиме имајте вашата кутија превозот. Гаранцијата не ги вклучуваат оштетување од превозот со недоволно пакување.

Ризикот од смрт или сериозна повреда

Секогаш кога ќе се прошетаат на одборот Koowheel, ризикувате смрт или сериозни повреди од губење на контрола, судир, и паѓа. Да се ​​вози безбедно, мора да прочитате и да ги следат сите предупредувања и упатства во упатството.

Секогаш носете шлем додека се возеше. Избегне вода, влажни површини, лизгава / нерамни површини, стрмни ридови, сообраќајот, пукнатини, песни, чакал, камења, или било пречки што може да предизвика губење на влечење и да предизвика пад. Избегне ноќ коњи, со слаба видливост, и мали простори.

ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ: Не вози Koowheel одбор во средини, на стрмнини, или со брзина која не ќе биде безбедно во контрола на безнапонски longboard. Во случај на безжичен interferenceor вина на батеријата, можеби ќе треба да се потпираат на лизгање техники како footbraking или лизгање да се запре.

ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ: ИЗБЕГНУВАЊЕ НА ВОДА!
Вашиот Koowheel одбор не е вода доказ. Изборната tronics, лагери, и други компоненти може да се оштетат. Оштетувања од вода не е покриено со гаранцијата.

ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ: нотка поени!
Држете ги прстите, коса и облека далеку од ремени, мотори, тркала, и сите подвижни делови

ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ: ПОСТОИ РИЗИК ОД СТРУЕН УДАР!
Не отворајте или сами со електроника куќишта, кои, исто така празнини гаранција.

ВИЕ СТЕ KOOWHEEL: Ве молиме вози одговорно и почитување на оние околу вас, и за вашата безбедност и да помогне во промоцијата на нашата нова спорт и начин на транспорт.


Post time: Jan-17-2017