Предупредување за електрични користење и безбедност скејтборд

Со цел да се намали било кој тип на ризик, се препорачува внимателно да се внимава на следниве предупредувања.

Користете KOOWHEEL Електрични longboard разумно и одговорно.

KOOWHEEL  Електричен скејтборд е превозно средство hi-ECH, но неговата неправилна и несоодветна употреба може да предизвика повреди.

fb

 • Секогаш носете чевли, заштитна опрема шлем и соодветно како што коленото влошки, лактот влошки и зглоб бендови. Користење на цврсто потклекна скејт шлем, кој обезбедува кранијалните заштита се препорачува.
 • Да не се користи без соодветна обука; Ве молиме да го прочитате упатството пред употреба. Во спротивно, може да ја изгубите контролата над возилото и есен.
 • Употреба од страна на малолетни лица под 16-годишна возраст е забрането. е потребно за возрасни надзор за употреба од страна на малолетни лица под 16 години.
 • Бремените жени и лица со посебни потреби не треба да го користи ова возило.
 • Не користете KOOWHEEL longboard под дејство на алкохол, дрога или други супстанции кои може да ги смени рефлекси на корисникот.
 • Обрни внимание на околните објекти при возење. Водење добар поглед на просторот се користи е од суштинско значење за одржување на контрола.
 • Препорачуваме да носат удобно облека за време на употребата.
 • KOOWHEEL longboard е дизајниран за транспорт на една индивидуа. Употреба од страна на повеќе лица истовремено е забрането.
 • Ви препорачуваме да не ненадејно или нагло забрзување или запре возилото; Ваквото однесување може да предизвика да се изгуби контрола.
 • Проверете KOOWHEEL  електрични скејтборд hoverboard пред употреба.
 • Врши одржување по употребата.
 • Да не се користи во темно или слабо осветлена области.
 • Бидете сигурни дека брзината на возење секогаш овозможува безбедно сопирање во секое време и во секоја ситуација.
 • Ние Ви препорачуваме да се одржи соодветна оддалеченост за безбедност од други возила при возење.
 • Не се искачи на или исклучите со голема брзина, на терени кои се многу нерамни или со многу стрмни падини.
 • Не поставувајте метални или остри предмети на табла.
 • Не користете разредувачи или растворувачи за чистење притисни скутер делови.
 • Не пункција или отстраните било KOOWHEEL longboard пластичниот дел.
 • Научете Сè што полека, вклучувајќи и нови трикови. Кога ќе ја изгуби својата рамнотежа не чекате додека да падне - се симне и да почне повторно. Почеток на благите падини. Следно, се движи кон падините на кои брзината ви овозможува да се надвор од одборот без да паѓа.
 • Најсериозен повреда како резултат на скејт употреба одборот се фрактури на коските, па треба прво да научат да падне (тркалање ако е можно) без скејтборд.
 • Почетниците скејт одбори треба да се обидете со некој пријател или родител. Поголемиот дел од сериозни несреќи се случуваат во првиот месец на користење.
 • Пред добивање на исклучување KOOWHEEL longboard провериш од каде може да се заврши, бидејќи може да се погоди или повреда на луѓе во близина.
 • Приклучи се на локалниот клуб и да научат повеќе. Докаже дека сте добар корисникот на возилото и се обрне внимание на себе и на другите луѓе.
 • Проверете дали батеријата е целосно наполнета пред употреба.
 • KOOWHEEL longboard е опремен со електронски компоненти на Одборот. Ве молиме следете ги инструкциите подолу за да избегнете оштетување на нив.

Време на мислењето: Јан-10-2018