Која е разликата помеѓу велосипед шлем и скејт шлем?

А заеднички прашање кое луѓето прашуваат е: "Што е разликата помеѓу велосипед шлем и скејт шлем?" Настрана од очигледна разлика во изгледот, велосипед и скејт шлемови се всушност функционално различни на различни начини, а вие би сакале да бидете сигурни дека ако купување на правото тип на шлем за возење вашиот електричен скејтборд .

 разликата помеѓу велосипед шлем и скејт шлем

физички Покриеност

Може да се види разликата во покриеност помеѓу редовна велосипед шлем и една наменета за заштита на задниот дел на главата. кредитна сликата: Sweethome

Една голема разлика помеѓу велосипед шлемови и скејт шлемови е, всушност, се однесуваат на нивните различни дизајни. Скејт шлемови, кои се традиционално круг и мазна, покривање на задниот дел на главата. Тоа е затоа што тие се наменети за заштита при пад skateboarders кој најчесто се земе, каде што тие би можеле да слета на задниот дел од главата. Спротивно на тоа, велосипедисти ретко паѓаат на грбот на своите велосипеди.

IMG_9194 IMG_9195

За електрични скејтер , јас ќе им препорачаат на добивање на шлем, која опфаќа задниот дел на главата како традиционален скејт шлем прави тоа. Бидејќи вашиот форум има способност да се забрза побрзо, може да биде фрлена надвор и назад, ако misjudge колку пригушување сте примена.

отпорност на удар

Од друга голема разлика помеѓу редовна скејт шлем и велосипед шлем е способноста да се заштити против различни видови на влијание. Традиционалните, не-уверение, скејт шлемови се дизајнирани со помеки пена школка која штити од повеќе мали влијанија. Спротивно на тоа, велосипед шлем е направена од тешко ЕПС пена која е дизајнирана да се земе една големо влијание и се кршат, по што ќе треба да го замени на шлемот.

Иако традиционалните скејт шлемови, дизајниран за нормална skateboards и електрични longboards , често не се сертифицирани, треба да добие скејт шлем дека го користи истиот хард ЕПС пена велосипед шлем има, кои се уште ги штити задниот дел на главата. Можете лесно може да се каже кои скејт шлемови се дизајнирани на тој начин, со тоа што сигурни дека тие се сертифицирани CPSC.

Секогаш носете шлем кога ќе се вози скејтборд

Што шлем треба да се купи?

Сите шлемови Сум се наведени во мојот водич шлем се CPSC сертифициран и дизајниран за заштита на задниот дел на главата. Онолку колку што ќе се обезбеди да имаат уверение шлем, кој исто така ги штити задниот дел на главата, ќе биде многу побезбедно на вашиот електрични skateboar г.


Време на мислењето: Декември-11-2017