Llojet e frenimit në skateboards elektrike

Në çdo automjet elektrike, ka disa lloje kryesore të braking- dinamike, fërkime, dhe rigjeneruese frenim. Ata të gjithë përdorin metoda të ndryshme të ngadalësuar automjetin poshtë.

Fërkimi frenimit

frenat Fërkimi janë të njëjta lloj frenat që janë përdorur në makina konvencionale. Në thelb, fërkime kundër një disk frenave është përdorur për të kthyer në energji kinetike (lëvizjen e automjetit) në nxehtësi, e cila ngadalëson automjetin poshtë. Një biçikletë të rregullt rrugë gjithashtu përdor fërkime për të ngadalësuar me goditjen e një jastëk frenave kundër rim e brendshme e timonit biçikletë-së.

skateboards elektrike në përgjithësi nuk përdorin frenat fërkime, sepse ajo kërkon hardware rëndë mekanike që vesh jashtë.

frenimit dinamik

Shkon jashtëzakonisht shpejt brushless motors- llojin më të zakonshme të përdorura në motor elektrike skateboards-janë në thelb një grup i magnete të përhershëm rreth një bërthamë të plagë teli bakrit në qarqet në mënyrë që kur rrymë elektrike është i shtyrë nëpër tela, ajo krijon një fushë magnetike që shtyn në grupi i magnete të përhershëm, duke shkaktuar motor të rrotullohen. Telat coiled bëjë një electromagnet. Gjëja e ftohtë në lidhje me magnet është se efekti i kundërt mund të zakonshme në qoftë se ju rrotullohen unazë magnetike rreth tela bakri, ajo prezanton rrymë elektrike në telat. Kjo është kryesore themelore pas dy sistemeve dinamike dhe rigjeneruese frenave, dhe si gjeneratorë të gjeneruar energji elektrike.

frenimit dinamik është një sistem i përdorur zakonisht nga lokomotiva e trenit. Në këtë sistem, energjia kinetike është konvertuar në nxehtësi duke transferuar energjinë elektrike të prodhuar nga motorët tjerrje në një rezistencë, e cila më pas zhduket energji si të nxehtit. Kur magnet në motor shkaktoj një aktuale në telat e bakrit, rezistenca është gjeneruar, ngadalësuar motor tjerrje.

Që sot, nuk është një skateboard elektrike që përdor frenimit dinamik në lidhje me rigjeneruese frenim.

rigjeneruese frenim

skateboards elektrike kryesisht përdorin një sistem të quajtur "rigjeneruese frenim". Kjo është e ngjashme me frenimit dinamik, përveç në vend të Përcjellin të energjisë elektrike në një rezistencë të zhduket energjinë si nxehtësi, ajo është ridrejtuar përsëri në bateri, rimbushje atë.

Çështja kryesore me sisteme rigjeneruese është se kur një bateri është e plotë, ajo nuk mund të pranojë më aktuale pa mbingarkesat dhe shkatërrimin baterinë. Për shkak të kësaj, bordet që të përdorin vetëm rigjeneruese frenim të vërtetë do të humbasin të gjithë aftësinë për të frenave, pasi bateria godet ngarkuar 100%.

Krishtlindjeve me bordin elektrike

Boards si Bordit Koowheel ose rritur Bordi do të bip pak para frenat prerë jashtë, por kjo shpesh nuk është e mjaftueshme për të shkaktuar riders papërvojë të shpëtuar jashtë bordit. Kjo është arsyeja pse është e rëndësishme që gjithmonë të dinë se si të paguajnë frenave në çdo shpejtësi ju ngasin skateboard tuaj elektrike në. Avantazhi i madh me Mellow Drive është se ai përdor dy braking- rigjeneruese dhe dinamike pasi bateria është plot (dhe kur frenat dërrasë do të prerë jashtë krejtësisht), ajo kalon për të frenimit dinamik dhe ende ju lejon për të ngadalësuar.


Ora Post: Dec-14-2017